Intense

Home > Nieuwigheden > Intense
Intense

Demeyere besteedt ook veel aandacht aan de vormgeving van haar producten en doet hierbij beroep op gerenommeerde ontwerpers uit binnen-en buitenland. Een goede balans tussen design en functionaliteit is hierbij essentieel. De reeks Intense is eigentijds en met haar dubbelwandig deksel perfect voor snel en nog energiebewuster koken, comfortabel en met een minimum aan warmte.

Bij kookmethodes met vloeistoffen, zoals het koken van aardappelen of het bereiden van soep of pasta, is het belangrijk dat de warmte zo goed mogelijk in de pan gehouden wordt. Een goede warmtegeleidende bodem en een goed sluitend deksel zijn hier dan ook cruciaal. Wist je dat koken met deksel tot 60% minder energie verbruikt? Dankzij het dubbelwandig deksel wordt dit effect nog versterkt.

Een lekkere saus, een smakelijk suddergerechtje of heerlijk gesauteerde groenten… dankzij het speciaal ontwikkelde 5-lagenmateriaal zet je met Intense snel en eenvoudig de lekkerste gerechten op tafel.

Technologieën van de Intense-reeks die het verschil maken:

  • Silvinox® is een uniek systeem van elektrochemische oppervlaktebehandeling dat het materiaal verrijkt door ijzer en onzuiverheden van de oppervlakte te verwijderen. Hierdoor is het roestvrij staal eenvoudig te reinigen en biedt het een hogere weerstand tegen vingerafdrukken, agressieve zepen of sterk zuurhoudend voedsel. De producten blijven zilverwit, zelfs na jaren gebruik.
  • Zeer goede warmteverdeling tot aan de rand. Deze speciale combinatie van verschillende legeringen met o.a. aluminium zorgt ervoor dat de hitte niet op één plaats geconcentreerd wordt maar zich gelijkmatig verspreidt doorheen de ganse oppervlakte van de pan. Dankzij het magnetisch roestvrij staal aan de buitenkant zijn de producten geschikt voor alle fornuizen, inclusief inductie.
  • Handig en hygiënisch. De grepen zijn gemaakt van massief gegoten roestvrij staal 18/10 en blijven daardoor langer koel op elektrische fornuizen. (Opgepast bij gas… vlammen die over de rand van de bodem komen, kunnen de handgrepen wel warm maken.) Dankzij een unieke lastechnologie zijn de grepen extra stevig bevestigd en uiterst hygiënisch. Vuil, vet of bacteriën krijgen geen kans om zich in te nestelen.
  • Dubbelwandig deksel. Dat een deksel gebruiken tijdens het koken veel energie bespaart, was u beslist nog niet ontgaan. De reeks Intense is uitgerust met een extra isolerend dubbelwandig deksel, waardoor kostbare warmte en vitamines nog minder verloren gaan en de gaartijd verkort.